Bergen en valleien

De Limousin: een wereld van contrasten met heuvels, bergen, hoogvlaktes en diepe valleien.

Het hoogste punt van de Limousin ligt in de Corrèze waar de Mont Bessou een hoogte van 977 meter bereikt. De uitkijktoren brengt u zelfs naar 1000 meter hoogte.
In de hoge gedeelten van de Limousin vindt u heidevelden en hoogveen, eenzame wandelpaden en vergezichten.
De rivierdalen zijn het andere uiterste. De beschutte valleien bieden al eeuwenlang water en beschutting en zijn een prachtige mengeling van natuur en cultuur met bossen, weiden en schilderachtige dorpen.
Het zijn die contrasten die de Limousin zo mooi maken.

Les Monts d'Ambazac

Heuvels met karakter!

Monts d'Ambazac à VTT

De Bergen van Ambazac liggen een half uur ten noorden van Limoges en vormen de westelijke uitlopers van het Centraal Massief, het berggebied van Midden Frankrijk. Het is een dichtbebost gebied met behoorlijk steile hellingen. Door het bergachtige karakter en de geïsoleerde ligging heeft het gebied zijn oorspronkelijke karakter goed bewaard.
Veel van de rijke geschiedenis van dit gebied is bewaard gebleven, zoals de overblijfselen van Gallische nederzettingen en de abdij van Grandmont.

Les Monts de Blond

Een wondere wereld

Equitation dans les Monts de Blond

Een geheimzinnige wereld, bevolkt door legendes…
In de Bergen van Blond liggen talloze dolmens en menhirs uit het stenen tijdperk verscholen.
Net zo mysterieus zijn de rotsformaties die door de natuur zijn gevormd met namen als ‘de Wankele steen van Boscartus, de Paddenstoelsteen en de Feeënrots (la Pierre branlante de Boscartus, la Pierre Champignon, l'Abri de la Roche aux Fées ).
Een prachtig gebied voor wandelingen en dagtochten.

 

De Dordogne

De rivier van de hoop en het geluk

Van zuid naar noord, van de brede dalen tot de diepe kloven, de mogelijkheden voor wandelingen, fietstochten en kanotochten zijn eindeloos in het dal van de Dordogne. Natuur en Cultuur, spanning en avontuur, u beleeft het hier. Laat u verleiden door al die schoonheid op en aan het water.
Laat u verrassen door het landschap in het dal van deze ‘rivier van de hoop’ tussen de gezellige stadjes Beaulieu sur Dordogne en Argentat.Bea
Het gevarieerde landschap bestaat uit notenboomgaarden, weilanden met rode Limousin-koeien, bossen en rustieke dorpen en boerderijen.
Tussen Argentat en Bort le Orgues vindt u de uitgestrekte bossen van de ‘gorges’: diepe dalen met hoge steile wanden.
De rivier is hier getemd door indrukwekkende stuwdammen wat voor een mooi contrast zorgt tussen de wilde natuur en de kalme stuwmeren.

De Dordogne blijft een magische rivier met een wilde schoonheid.
Reizen door het dal is een reis langs natuurlijke en historische monumenten die u niet koud zal laten.

 

   

De Creuse

Een bron van inspiratie

Crozant

Ze is de trots van het departement.
Dat is normaal, zij draagt haar naam… of was het andersom?
We gaan ons hoofd er niet over breken. Deze rivier begint klein op het plateau de Millevaches om uit te groeien tot een brede stroom die door machtige dalen stroomt. In die dalen klinkt haar helder geruis dat de bewoners als muziek in de oren klinkt. Haar muziek en haar schoonheid hebben vele schilders tot de prachtigste werken geïnspireerd: van zondagsschilders tot grote namen als Monet en de impressionisten van Crozant.
Het gezang van de rievier klinkt zelfs door in de gedichten die over haar zijn geschreven.www.tourismecontact@tourisme-creuse.com

De Vienne

Een rivier met allure

La Vienne à Limoges

U kunt niet om haar heen.
Zij is mooi, lang en breed, het leven draait om haar. Zij is van eenvoudige komaf, haar bron ligt immers op het Plateau de Millevaches
Na eerst lieflijk door dit verlaten gebied te hebben gestroomd, toont zij zich in de lagere dalen in al haar schoonheid en kracht.
Op weg naar Limoges doet zij verschillende plaatsen aan die zij iets meegeeft van haar statigheid.
Zij heeft heel wat meegemaakt, maar de mens heeft haar uiteindelijk getemd en geliefkoosd.
Als zij zou kunnen spreken, zou haar woordenstroom waarschijnlijk niet te temmen zijn...  De Vienne!

 

Tel: 0032 485 849815

Mail: nieuwenhuyse@telenet.be