Ervaar zelf de deugden van een houtgestookte hottub:

Maar waar is het zoal goed voor:

1. Verbeteren van je slaap

Wist je dat slapeloosheid op bijna 75% van de bevolking van de effect heeft? Fans van hottubs zeggen altijd dat ze zo snel in slaap vallen na een nachtelijk bad. Het verhogen van de lichaamstemperatuur helpt je sneller in slaap te vallen met minder verstoringen tijdens de nacht waardoor je minder snel naar slaappillen of andere middelen hoeft te grijpen. Een recente studie raadde een bad van een kwartier aan, anderhalf uur voordat je naar bed gaat.

2. Minder stress en angst

Er zijn goede redenen aan te wijzen waarom je je relaxt voelt na een verblijf in een hottub. Combineer verwarmd water en een gevoel van gewichtloosheid en je krijgt een recept dat garant staat voor verminderde mentale stress en minder angstgevoelens. Tijd met vrienden doorbrengen in een hottub is ook een fijne sociale activiteit waardoor veel positieve emoties vrijkomen.

3. Verminder pijn en versnel herstel

Een goed bad is zeker goed voor mensen die herstellen van knie, rug of andere gewrichtsklachten. Het zorgt voor pijnvermindering voor mensen die last hebben van botproblemen zoals artritis, tendinitis en carpale tunnel syndroom. De warmte heeft een positief effect op je bloedsomloop, het ontspant verkrampte spieren en vermindert gewrichtsontstekingen. Veel mensen merkten ook dat ze meer kracht, flexibiliteit en bewegingsvrijheid kregen. In sommige gevallen maakt het regelmatig gebruik van een hottub het weer mogelijk voor mensen om een normale dagelijkse routine weer op te pakken, die daarvoor verstoord werd door pijn of andere ongemakken. Indien op het juiste moment gebruikt, kan het warme water van een hottub ook helpen om spierkrampen als gevolg van sportblessures tegen te gaan.

4. Lagere bloedsuiker

Eerste onderzoek heeft uitgewezen dat een hottub de bloedsuikerspiegel kan verlagen bij diabetes type 2 patiënten. Deelnemers aan het onderzoek die voor een periode van 3 weken, 6 maal per week een half uur in de hottub verbleven zagen het glucose niveau in hun bloed gemiddeld zakken van 182 mg/dl naar 159 mg/dl en ervaarden daarnaast ook een beter gevoel van welzijn. De watertemperatuur in een hottub imiteert eigenlijk de effecten van sporten, die bewezen effectief zijn voor diegenen die diabetes type 2 hebben.

5. Lagere bloeddruk

De watertemperatuur in de hottub zorgt er ook voor dat je hart harder moet werken om overtollige hitte af te voeren. Het lichaam reageert door de bloedstroom te versnellen en door meer zuurstof te produceren, waardoor cellen in het lichaam gerevitaliseerd worden. Met het warmer worden van je lichaam, zetten he cellen ook uit, met minder weerstand tegen je hart als gevolg. Hierdoor begint je bloeddruk te zakken. Een verhoogde hartslag terwijl je bloeddruk verlaagt wordt is goed voor je cardiovasculaire gezondheid.

6. Zorgt voor een gezondere huid

De vermindering van stress en angst die wordt toegeschreven aan een regelmatig bezoek aan een hottub heeft nog een tweede voordeel. Beide problemen zijn bekende oorzaken van voortijdige huidveroudering. Het verminderen van stress en angst helpt dit proces tegen te gaan. Verhoogde circulatie vanwege het gebruik van een hottub zorgt voor meer zuurstof en belangrijke voedingsstoffen naar de huid toe, waardoor het een jeugdige en gezonde glans krijgt.

7. Verminder drukkende hoofdpijn en migraine aanvallen

Er is bewijs dat suggereert dat een bezoek aan een hottub helpt in het voorkomen van sommige soorten chronische hoofdpijn soorten. Omdat sommige spieren loskomen als je onderwater gaat, word je lichaam meer ontspannen en over het algemeen meer relaxt. Dit vermindert de kans op een aanval van een vervelende hoofdpijn veroorzaakt door druk. Vaatverwijdering in combinatie met de effecten van het warme hottub water kan ook zorgen voor pijnvermindering als resultaat van zulke hoofdpijnen. Ontspannen in een stomende hottub is een goede manier om om te gaan met de verstoppingen van sommige soorten hoofdpijnen en om de gezondheid van de luchtwegen te verbeteren door de sinussen en longen te openen.

Hottub therapie is niet langer slechts een luxe. Voor velen is de hottub een toevluchtsoord geworden om in bij te komen en om in te genezen.


De belangrijkste voordelen voor de gezondheid zijn verbeteren van je slaap ; Minder stress en angst ; Verminder pijn en versnel herstel ; Lagere bloedsuiker ; Lagere bloeddruk ; Zorgt voor een gezondere huid ; Verminder drukkende hoofdpijn en migraine aanvallen

Tel: 0032 485 849815

Mail: nieuwenhuyse@telenet.be