La Limousine
La Limousine

Fietsen

In de Limousin zijn volop mogelijkheden om te fietsen.

Rustig aan in de vlakke gebieden,

afzien voor gevorderden in de heuvels!

De Limousin is een uitdaging voor elke fietser van elk niveau.

Degenen die het rustig aan willen doen vinden tal van mogelijkheden in de dalen en op de hoogvlakten. Hier en daar zijn al fietsroutes uitgezet en er zijn er nog veel meer in de planning.

Zonder uitgezette routes kunt u echter ook al vele kilometers maken. In de Limousin vindt u een dicht wegennet van kleine wegen waar weinig verkeer komt en die relatief goed zijn onderhouden.

Ga de uitdaging aan en zet uw eigen route uit!

Voor geoefende fietsers met een goede uitrusting is de Limousin een walhalla. Rustig beginnen in de dalen, dan een klimmetje de berg op, een rondje over de hoogvlakte en dan slingerend naar beneden. Ook hier geldt, het wegennet in de Limousin is uitgebreid, rustig en goed onderhouden.

De meeste grotere plaatsen hebben een lokale fietsclub die u graag meenemen op één van hun tochten.

Voor veldrijders en mountainbiken zijn in de alom aanwezige natuur duizenden kilometers paden uitgezet in de bossen, door dalen en over heuvels.

 

Lac de Vassivière

 

Rond het Meer van Vassivières is een oeverpad aangelegd dat het mogelijk maakt helemaal rond het meer te fietsen. De route is 29 kilometer lang, volledig vlak en dus ideaal voor een fietstocht met het hele gezin. Voor de geoefende fietser zijn er volop mogelijkheden om langere tochten te maken door de vlakkere gebieden rond het meer of juist de heuvels in.

Voor de mountainbike zijn er vele paden uitgezet die nog dieper de natuur in te gaan, naar plekken waar u bijna niemand zal tegenkomen.

Fietsen is bij het Lac de Vassivière onderdeel van een vakantie in de natuur. U kunt hier volop kunt genieten van het meer zonder dat u een auto nodig heeft! Met de watertaxi, te voet, te paard, op de fiets of in de kano komt u overal.

 

 

La Limousine

La Limousine is een rondrit geklasseerd in de top 50 van de mooiste fietsroutes van Frankrijk en het buitenland.

Internet: www.lalimousinecyclo.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tel: 0032 485 849815

Mail: nieuwenhuyse@telenet.be