De Limousin is een uitdaging voor elke fietser van elk niveau.
Degenen die het rustig aan willen doen vinden tal van mogelijkheden in de dalen en op de hoogvlakten. Hier en daar zijn al fietsroutes uitgezet en er zijn er nog veel meer in de planning.
Zonder uitgezette routes kunt u echter ook al vele kilometers maken. In de Limousin vindt u een dicht wegennet van kleine wegen waar weinig verkeer komt en die relatief goed zijn onderhouden.
Ga de uitdaging aan en zet uw eigen route uit!

Voor geoefende fietsers met een goede uitrusting is de Limousin een walhalla. Rustig beginnen in de dalen, dan een klimmetje de berg op, een rondje over de hoogvlakte en dan slingerend naar beneden. Ook hier geldt, het wegennet in de Limousin is uitgebreid, rustig en goed onderhouden.
De meeste grotere plaatsen hebben een lokale fietsclub die u graag meenemen op één van hun tochten.

Voor veldrijders en mountainbiken zijn in de alom aanwezige natuur duizenden kilometers paden uitgezet in de bossen, door dalen en over heuvels.
De toeristeninformatie kan u verder informeren.

Het dal van de Dordogne

Tussen Argentat en Beaulieu-sur-Dordogne is het heerlijk fietsen voor fietsers van elk niveau.
U kunt heen via de linkeroever, en terug via de rechteroever. Of andersom natuurlijk.
Heen en terug rijdt u ongeveer 60 kilometer. Het is mogelijk om halverwege, in Brivezac de rivier over de steken en de tocht te halveren.

De linkeroever gaat over de D116 door kleine dorpjes die direct onder de steile hellingen van het dal liggen. Hier en daar zit een klein onschuldig hellinkje in de weg, die verder alleen voor lokaal verkeer wordt gebruikt.
Op de rechteroever neemt u de D12 die langs weilanden en notenboomgaarden loopt. Let op de monumentale boerderijen in Saulières.
In Argentat en Beaulieu is het heerlijk uitrusten langs de rivier of op een van de pleintjes.
Waarom niet gelijk een 'menuutje' pakken voor nog geen 15€ per persoon in een lokaal restaurant om krachten op te doen voor de terugreis?

Informatie
Office de Tourisme Argentat
Place de maïa
19400 ARGENTAT
Tel.: 00 33 555 281 605
Internet: www.tourisme-argentat.com
Mail : office-tourisme-argentat@wanadoo.fr
Informatie
Office de Tourisme Pays de Beaulieu-sur-Dordogne
Place Marbot
19120 BEAULIEU-SUR-DORDOGNE
Tel.: 00 33 555 910 994
Internet: www.beaulieu-tourisme.com
Mail : beaulieu-tourisme@orange.fr

Het Lac de Vassivière

Rond het Meer van Vassivières is een oeverpad aangelegd dat het mogelijk maakt helemaal rond het meer te fietsen. De route is 29 kilometer lang, volledig vlak en dus ideaal voor een fietstocht met het hele gezin. Voor de geoefende fietser zijn er volop mogelijkheden om langere tochten te maken door de vlakkere gebieden rond het meer of juist de heuvels in.
Voor de mountainbike zijn er vele paden uitgezet die nog dieper de natuur in te gaan, naar plekken waar u bijna niemand zal tegenkomen.

Fietsen is bij het Lac de Vassivière onderdeel van een vakantie in de natuur. U kunt hier volop kunt genieten van het meer zonder dat u een auto nodig heeft! Met de watertaxi, te voet, te paard, op de fiets of in de kano komt u overal.

Informatie
Maison de Vassivière
Auphelle, Lac de Vassivière
87470 Peyrat le Château
Tel: 00 33 555 697 670
Internet: www.lelacdevassiviere.com
Mail: maisonvassiviere@orange.fr