Het vakantiehuis staat op een perceel van 1000m² langs een zeer rustige straat.Er heerst een oase van rust en dit terwijl we amper 2 km van het stadscentrum verwijderd zijn.

Bellac is gelegen in het departement Nouvelle-Aquitaine, Haut-Vienne,regio Limousin en telt 4500 inwoners en is herkenbaar door zijn ronde okerkleurige dakpannen.

Je bent op de grens van de Pays d'Oc en de stad nodigt je uit om de groene landheuvels,de valleien en de vele rivieren te ontdekken.

De rotsen met uitzicht op de rivier "Vincou" vertellen U de overgang van de middeleeuwen tot vandaag.Bellac is beschermd door stadsmuren daterend uit de tijd waarin de Engelsen en het Koninkrijk van Frankrijk strijd leverden.Bellac werd dan ook beschouwd als een commercieel kruispunt.Het is de streek van de leerlooierijen en talloze watermolens.De prachtige natuur van de Limousin ,één van Frankrijk dunst bevolkte regio's,nodigt iedereen uit om vooral buitenhuis actief te zijn.Niet alleen in de zomer,maar eigenlijk door de 4 seizoenen heen.Deze overdadig groene streek is de plek bij uitstek waar je heerlijk in alle rust kunt genieten van de natuur en de ruimte op het Franse platteland.

De Haut-Vienne,één van de drie departementen van de Limousin is heuvelachtig en bos-en weiderijk,gelardeerd met vele riviertjes.Waarlangs het wereldberoemde Limousin rund staat te grazen.

Ook deze regio is bekend voor hét centrum van de Franse schapenteelt.

Tel: 0032 485 849815

Mail: nieuwenhuyse@telenet.be