Wandelen

 Houdt u van wandelen?

Dan houdt u van de Limousin!
U wandelt hier dwars door de natuur,
u loopt gezellig door lieflijke dorpen,
heuveltje op, bergje af, of lekker vlak:
6200 kilometer wandelpaden, speciaal voor u.

 

Waar u ook logeert in de Limousin, er zijn overal mogelijkheden om te wandelen.
Op eigen houtje, met een wandelkaart, of op één van de uitgezette wandelpaden.Die zijn er genoeg met in totaal 6200 kilometer uitgezette wandelroutes!

 

Educatieve paden

Wandelen en er nog iets van opsteken ook! Dat kan op de educatieve paden die in het Frans sentier d'interpretation heten.
Op de bewegwijzerde paden wordt u gewezen op de bijzonderheden van de natuur.
U ontdekt en leert de rijkdommen van de natuur kennen tijdens een aangename wandeling. De paden hebben allemaal andere thema's zoals dieren, planten, geschiedenis, bijzondere gebouwen...
Natuurbehoud is een belangrijk thema dat telkens terug komt.

Tijdens de wandeling komt u langs verschillende media zoals leestafels, praatpalen, vertelstokken en boekjes.
Hier krijgt u informatie, worden vragen gesteld en wordt u aangewakkerd om de natuur beter te leren kennen.
Helaas voor de Nederlandse bezoekers zijn deze middelen allemaal in het Frans. Laat dat u echter niet weerhouden om deze paden in te slaan. Zij zijn namelijk allemaal geselecteerd vanwege de mooie natuur en de schoonheid van de omgeving!

 

De pelgrimsroute van Santiago de Compostella

 Eén van de oude pelgrimsroutes naar Santiago de Compostella loopt door de Limousin: de Via Lemovicensis, de latijnse naam voor de Weg van Limoges. Dit pad start in de Bourgogne en loopt door tot de Franse grens in Baskenland. De route gaat langs Bourges en Châteauroux en komt de Limousin binnen in Crozant.

In de limousin kunnen pelgrims en andere wandelaars overnachten in de vele steden en dorpen langs de route.
Een aantal huisvest al eeuwenlang de vermoeide wandelaar, zoals de plaatsen La Souterraine, Bénévent-l’Abbaye, Saint-Laurent-les-Églises, Saint-Léonard de Noblat, Limoges, Flavignac, Les Cars en Châlus.
Voor het laatste gedeelte is er ook de mogelijkheid om het wandelpad GR654 te nemen, via Solignac en Saint-Laurent-sur-Gorre.
Hierna verlaat u de Limousin richting les Landes en de Pyreneeën. In de Pyreneeën komen alle pelgrimsrouten samen om als één pad verder te gaan richting Santiago. Het pad heet vanaf daar de Camino Francés.

 

Het Oeverpad rond het Lac de Vassivière

Rond het Meer van Vassivières is een oeverpad aangelegd dat het mogelijk maakt helemaal rond het meer te wandelen.

De route is 29 kilometer lang en dus ideaal voor een dagtocht voor de geoefende wandelaar.
U kunt het pad ook in kleinere etappes lopen. U kunt dan gebruik maken van de (gratis) watertaxi die u op verschillende plekken kan halen of brengen. Rond het meer zijn ook nog diverse andere wandelpaden uitgezet.
Het Lac de Vassivière staat garant voor een echte vakantie in de natuur. U kunt volop genieten van het meer zonder dat u een auto nodig heeft! Met de watertaxi, te voet, te paard, op de fiets of in de kano komt u overal.
Ontdek bijvoorbeeld het eiland in het gratis treintje of maak een wandeling met de ezels van het park de Ezels van Vassivière.
Met de mountainbike is er de mogelijkheid om nog dieper de natuur in te gaan en het achterland beter te ontdekken. 

Tel: 0032 485 849815

Mail: nieuwenhuyse@telenet.be