De wegen zijn hier goed onderhouden, er is variatie in bredere en rechte wegen voor uw honger naar snelheid, en smallere, bochtige wegen om uw stuurtechniek te testen of te bewijzen. En vooral: de wegen zijn hier over het algemeen niet druk. Hét ideale speelterrein dus voor motorliefhebbers.
Ook uw honger naar weidse landschappen wordt hier gestild, uw dorst naar vrijheid gelest en er is van alles te ontdekken onderweg.
Wat houdt u nog tegen: op weg naar het motorcircuit 'de Limousin'.

Lange tijd is de limousin als motorgebied relatief onontdekt gebleven. Maar sinds enige tijd beginnen ook Franse motorrijders in te zien dat deze regio heel veel te bieden heeft. Eén daarvan is Alexis Aubertin, een doorgewinterde motorrijder die heel Frankrijk al heeft doorkruist op zijn motor. Hij is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. De Limousin heeft zijn hart gestolen en hij heeft een gevarieerd Road Book samengesteld over de mooiste wegen in dit gebied. Een circuit van ruim 700 kilometer dat niet alleen de motorrijder laat genieten van alle facetten van het motorrijden. Hij heeft ook aan de passagier gedacht die zich onderweg niet zal vervelen dankzij de variëteit van landschappen. 

Alexis heeft aan alles gedacht bij het samenstellen van deze road books. De kwaliteit en de schoonheid van het parcours, de nabijheid van interessante plekken om te bezoeken, restaurants en service stations onderweg...

Om te genieten van het uitgezette parcours kunt u kiezen uit twee opties: Een printversie die u in het kaartvakje van uw motortas kunt steken, of een downloadversie voor uw GPS. De printversie is in het Engels of in het Frans maar door zijn visualiteit voor iedereen begrijpbaar. Als extra staan in de Road Books in PDF formaat ook toeristische en praktische tips beschreven, zodat u aan niets hoeft te denken. Alleen aan uw veiligheid.

De Limousin Motor Tour

In totaal zijn er zes Road Books die samen de Limousin Motor Tour vormen. Een rondreis van ruim 700 kilometer die start en eindigt in Limoges. Maar u kunt natuurlijk ook starten en eindigen op één van de andere plaatsen die de tour aandoet. De tour doet elk van de drie departementen van de Limousin aan: de Haute-Vienne, de Corrèze, en de Creuse. Onderweg is er van alles te ontdekken en zult u versteld staan van de schoonheid van de verschillende landschappen. Door de verschillen in hoogte en topografie wordt uw rit nergens saai, u slingert door rivierdalen, steekt hoogvlaktes over, doet stadjes en dorpjes aan, doorkruist heuvellandschappen. Het gebied is bezaaid met bossen, weiden, velden, meren en rivieren.
Het draait, het stijgt, het daalt...
Kortom, u zult genieten en elke rit zal opnieuw een beroep doen op uw motorrijderstalenten.

U heeft er zin in gekregen?