Zowel starters als de meest ervaren spelers kunnen in de Limousin hun slag slaan op de golfbanen in Limoges, Panazol, Saint-Junien, Aubazine, Brive, Neuvic, Peyrelevade, Gouzon, Bourganeuf en Mortemart.

Golf de la Porcelaine, Limoges

De ‘Golf de la Porcelaine’ in de Limousin is, met zijn zeer heuvelachtige terrein, een droombaan voor spelers van alle niveaus. De natuur heeft hier alles uit de kast gehaald om het parcours zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

Op de groene hellingen van het dal van de Vienne, op minder dan vijf kilometer van Limoges, rolt de ‘Golf de la Porcelaine’ zijn fairways uit in een prachtig park van 75 hectare. Op de superbe driving range met een sterke helling kunt u zich trainen terwijl u tegelijkertijd geniet van een panoramisch uitzicht dat typisch is voor de Limousin.
Een 18-holes putting green met vele hellingen vult de mogelijkheden om u te trainen perfect aan. Zelfs de meest behendige spelers zullen geen moment aarzelen om een sportieve uitdaging met vrienden aan te gaan

De architect Jean Garaïalde heeft, door gebruik te maken van de natuurlijke elementen, een afwisselend parcours weten te creëren van 6042 lengte, en 72 par. De natuurlijke obstakels, zoals bossen, beekjes, waterplassen en bunkers, gaan volledig op in hun omgeving.

18 holes – PAR 72 – 6035 meter – Slope rating 135 – SSS 72

Details: Speciale voorwaarden voor jonge spelers. Terrein toegankelijk voor leden van de Franse golffederatie. Individuele en gezamenlijke lessen. Lesweken, pro-shop, verhuur van clubs, trolleys en golfkarretjes. Het hele jaar geopend, behalve op dinsdag van november t/m maart.
Chambres d'hôtes op de golfbaan, hotel op minder dan 5 km. Restaurant ter plaatse. Greenfee tussen € 30 en € 50.
Contactgegevens en overige informatie

Golf de Limoges Saint-Lazare

Dit aangenaam begroeide golfparcours met 18 holes ligt op vijf minuten van het centrum van Limoges.

De baan is lang en vlak met aan de randen interessante roughs. Het park strekt zich uit over 55 hectare en vormt voor de golfliefhebber een echte, sportieve uitdaging, vlakbij het stadscentrum.
De club is open voor spelers van buitenaf die in het bezit zijn van een licentie.

Het hele jaar open behalve op 01/01, 01/05 et 25/12.
Hôtel-restaurant met drie sterren op het terrein. Tennis. Zwembad.

  • 18 holes –72 par – 6222 mètres –120-124 slopes

Golf de Saint-Junien

Een driesterrenhotel, een gastronomisch restaurant en een schitterende golfbaan.

Het golfcentrum van Saint-Junien is een oase van rust en recreatie voor golfers. Debutanten en gevorderden kunnen zich hier helemaal overgeven aan deze sport in de groene natuur.
Comfortable kamers, een kwaliteitsrestaurant en een sportief golfterrein met 18 holes: maak uw keuze!

Golfen op de 18 holes-baan van Saint-Junien; dat is een buitenkans om uw favoriete sport uit te oefenen in een natuurlijke omgeving met een verrassend wijds panorama, en een onberipselijke service waarbij het u aan niets ontbreekt.
Of u nu net begint met golfen of dat u een ervaren speler bent, weest u gerust: Alles is in het werk gesteld om er voor te zorgen dat golfen een plezier is én blijft !

  • 18 holes – PAR 72– 5516 meter – Slope Rating 129

Détails : De club is geopend voor spelers van buitenaf, speciale voorwaarden voor houders van een sportief brevet. Het terrein is toegankelijk voor houders van een greencard.
Individuele lessen, stages, pro-shop, verhuur van golfclubs en caddies.
Contactgegevens en overige informatie

Golf de Mortemart

Mortemart is een dorpje dat is geklasseerd als één van de mooiste dorpen van Frankrijk. Een visite is de moeite waard.

De golfbaan van Mortemart is zeker ook een bezoek waard.
De baan ligr één kilometer buiten Mortemart, heeft 9 holes en een adembenemend uitzicht op de heuvels van de Monts de Blond

De golfbaan is alle dagen open.
U wordt vriendelijk ontvangen in de oude schaapsstal waarin het gezellige ‘Club-House’ is gevestigd.
Green-fee’s kosten tussen 22€ en 26€.

  • 9 holes – PAR 37 – 2891 meter –  Slope Rating in ontwikkeling

Golf de Brive Planchetorte

De golfbaan van Brive-la-Gaillarde ligt in het dal van de Planchetorte, een vriendelijk beekje dat zich een weg baant door de beschermde natuur in het dal.

De baan ligt op slechts enkele kilometers van Brive-la-Gaillarde en is makkelijk bereikbaar, niet ver van de snelwegen A20 en A89. Ook het Lac du Causse, een groot recreatiemeer, ligt vlakbij.
De Golf de Brive heeft een parcours van 18 holes dat is uitgestrekt over 54 hectare. Er zijn twee putting greens en een driving range met 14 plaatsen.

  • 18 holes – PAR 71 – 5847 mètres – Slope Rating 135

Details: Driving-range (14 plaatsen, waarvan 8 overdekt), putting green, trainingsbunker.
Gratis toegang tot het parcours. Andere diensten: verhuur van materieel, caddies en golfkarretjes. Clubhuis, bar-restaurant.