De Limousin heeft in totaal tien golfbanen. Zes van deze banen hebben 18 holes.
Zowel starters als de meest ervaren spelers kunnen in de Limousin hun slag slaan op de golfbanen in Limoges, Panazol, Saint-Junien, Aubazine, Brive, Neuvic, Peyrelevade, Gouzon, Bourganeuf en Mortemart.

Golf de la Porcelaine, Limoges

De ‘Golf de la Porcelaine’ in de Limousin is, met zijn zeer heuvelachtige terrein, een droombaan voor spelers van alle niveaus. De natuur heeft hier alles uit de kast gehaald om het parcours zo aantrekkelijk mogelijk te maken.
Op de groene hellingen van het dal van de Vienne, op minder dan vijf kilometer van Limoges, rolt de ‘Golf de la Porcelaine’ zijn fairways uit in een prachtig park van 75 hectare. Op de superbe driving range met een sterke helling kunt u zich trainen terwijl u tegelijkertijd geniet van een panoramisch uitzicht dat typisch is voor de Limousin.
Een 18-holes putting green met vele hellingen vult de mogelijkheden om u te trainen perfect aan. Zelfs de meest behendige spelers zullen geen moment aarzelen om een sportieve uitdaging met vrienden aan te gaan

De architect Jean Garaïalde heeft, door gebruik te maken van de natuurlijke elementen, een afwisselend parcours weten te creëren van 6042 lengte, en 72 par. De natuurlijke obstakels, zoals bossen, beekjes, waterplassen en bunkers, gaan volledig op in hun omgeving.

18 holes – PAR 72 – 6035 meter – Slope rating 135 – SSS 72

Details: Speciale voorwaarden voor jonge spelers. Terrein toegankelijk voor leden van de Franse golffederatie. Individuele en gezamenlijke lessen. Lesweken, pro-shop, verhuur van clubs, trolleys en golfkarretjes. Het hele jaar geopend, behalve op dinsdag van november t/m maart.
Chambres d'hôtes op de golfbaan, hotel op minder dan 5 km. Restaurant ter plaatse. Greenfee tussen € 30 en € 50.
Contactgegevens en overige informatie

Golf de Limoges Saint-Lazare

Dit aangenaam begroeide golfparcours met 18 holes ligt op vijf minuten van het centrum van Limoges.
De baan is lang en vlak met aan de randen interessante roughs. Het park strekt zich uit over 55 hectare en vormt voor de golfliefhebber een echte, sportieve uitdaging, vlakbij het stadscentrum.
De club is open voor spelers van buitenaf die in het bezit zijn van een licentie.

Het hele jaar open behalve op 01/01, 01/05 et 25/12.
Hôtel-restaurant met drie sterren op het terrein. Tennis. Zwembad.

  • 18 holes –72 par – 6222 mètres –120-124 slopes

Détails : Individuele en groepslessen, stageweken, verhuur van clubs, caddies en emmers met 25 ballen.
Green-fees van 28€ tot 32€.
Contactgegevens en overige informatie

Golf de Saint-Junien

Een driesterrenhotel, een gastronomisch restaurant en een schitterende golfbaan.
Het golfcentrum van Saint-Junien is een oase van rust en recreatie voor golfers. Debutanten en gevorderden kunnen zich hier helemaal overgeven aan deze sport in de groene natuur.
Comfortable kamers, een kwaliteitsrestaurant en een sportief golfterrein met 18 holes: maak uw keuze!

Golfen op de 18 holes-baan van Saint-Junien; dat is een buitenkans om uw favoriete sport uit te oefenen in een natuurlijke omgeving met een verrassend wijds panorama, en een onberipselijke service waarbij het u aan niets ontbreekt.
Of u nu net begint met golfen of dat u een ervaren speler bent, weest u gerust: Alles is in het werk gesteld om er voor te zorgen dat golfen een plezier is én blijft !

  • 18 holes – PAR 72– 5516 meter – Slope Rating 129

Détails : De club is geopend voor spelers van buitenaf, speciale voorwaarden voor houders van een sportief brevet. Het terrein is toegankelijk voor houders van een greencard.
Individuele lessen, stages, pro-shop, verhuur van golfclubs en caddies.
Contactgegevens en overige informatie

Golf de Mortemart

Mortemart is een dorpje dat is geklasseerd als één van de mooiste dorpen van Frankrijk. Een visite is de moeite waard.
De golfbaan van Mortemart is zeker ook een bezoek waard.
De baan ligr één kilometer buiten Mortemart, heeft 9 holes en een adembenemend uitzicht op de heuvels van de Monts de Blond

De golfbaan is alle dagen open.
U wordt vriendelijk ontvangen in de oude schaapsstal waarin het gezellige ‘Club-House’ is gevestigd.
Green-fee’s kosten tussen 22€ en 26€.

Golf de Brive Planchetorte

De golfbaan van Brive-la-Gaillarde ligt in het dal van de Planchetorte, een vriendelijk beekje dat zich een weg baant door de beschermde natuur in het dal.
De baan ligt op slechts enkele kilometers van Brive-la-Gaillarde en is makkelijk bereikbaar, niet ver van de snelwegen A20 en A89. Ook het Lac du Causse, een groot recreatiemeer, ligt vlakbij.
De Golf de Brive heeft een parcours van 18 holes dat is uitgestrekt over 54 hectare. Er zijn twee putting greens en een driving range met 14 plaatsen.

  • 18 holes – PAR 71 – 5847 mètres – Slope Rating 135

Details: Driving-range (14 plaatsen, waarvan 8 overdekt), putting green, trainingsbunker.
Gratis toegang tot het parcours. Andere diensten: verhuur van materieel, caddies en golfkarretjes. Clubhuis, bar-restaurant.
Contactgegevens en overige informatie

Golf du Coiroux, Aubazine

De Golf du Coiroux in Aubazine heeft een baan van 5345 meter lang en 18 holes. Daarnaast vindt u er een compacte 9 holes baan en een Pitch & Putt. Het is daarmee de enige golfbaan in de limousin met 27 holes.
De baan is aangelegd in het midden van een natuurpark van 165 hectare. Het terrein heeft een ideale bodem en is daardoor vrijwel het hele jaar bespeelbaar.
De 9 holes-baan en de Pitch & Putt kunnen zonder moeite de strijd aan met hun grote broer. Zij doen in schoonheid en kwaliteit echt niet voor hem onder.

Als u komt spelen in Coiroux, ontdekt u niet alleen een zeer technische en zeer goed onderhouden golfbaan. U maakt eveneens kennis met een regio die zich vastberaden richt op de toekomst, waarbij de uitzonderlijke rijkdom van haar historische, culturele, toeristische en ecologische verleden op perfecte wijze is geintegreerd in de toeristische voorzieningen.

  • 18 holes – PAR 70 –5345 meter – Slope Rating 123
  • 9 holes compact –4716 meter – Slope Rating 120

Détails : Verhuur van materiaal, caddies en golfwagentjes.
Toegankelijk voor iedereen (licensie verplicht). Bij drukte wordt een greencard gevraagd.
Ter plaatse vindt u ook een restaurant en Accrobranche (klimparcours in de bomen).
Contactgegevens en overige informatie

Golf de Neuvic d'Ussel

Het stadje Neuvic is gelegen op 630 meter hoogte op een heuvelachtig en bosrijk plateau, doorsneden door het dal van de Dordogne.
De golfbaan heeft een korte en een lange baan. De lange baan heeft een golvend parcours en is zeer technisch. U zult versteld staan van de kwaliteit en de snelheid van de greens!
De baan heeft een mooi uitzicht op het stuwmeer van de Triouzoune en in het noordwesten op het bergmassief van de Sancy. In het zuidwesten kijkt u uit op de bergen van de Cantal.

Neuvic ligt tussen Brive en Clermont-Ferrand, de nabijheid van de snelweg A89 maakt de golfbaan makkelijk bereikbaar.

  • 2 banen van 9 holes – PAR 27/35 – 1200/2518 meter – Slope rating 129/141 – SSS 67.6

Détails : Driving Range, putting-green.
Toegang tot de baan: vrije toegang tot de kleine baan. Een greencard voor de grote baan.
Overige prestaties: verhuur van tassen, caddies en halve series.
Een Pitch et Putt parcours is geintegreerd in het kleine parcours (mogelijkheid om clubs te lenen).
Green-fee 21€.
 Contactgegevens en overige informatie

Golf du Chammet, Peyrelevade

De golfbaan van le Chammet ligt op een hoogte van 850 meter, midden in het regionale natuurpark ‘Millevaches en Limousin'.
U vindt hier een golvend terrein met 9 holes van verschillende lengtes en moeilijkheidsgraad. Elk type speler komt hierdoor volledig aan zijn trekken.

De golfbaan van le Chammet is een natuurbaan; in zijn ontwerp is het natuurlijke reliëf gerespecteerd en de van nature voorkomende planten en kruiden worden hier beschermd.

  • 9 holes – PAR 36 – 2630 meter – Slope rating 116

Détails : Driving range, putting green, trainingsbunker, zone d'approche, pro-shop en trainingsmogelijkheden (individuele en groepslessen, stages, startcursussen en cursussen voor gevorderden, videolessen). Verhuur van materieel et golfwagentjes. Clubhuis, snacks.
Greenfee 20€ in laagseizoen en 25 € in hoog seizoen.
Contactgegevens en overige informatie

Golf de Bourganeuf

De golfbaan van Bourganeuf ligt op 50 kilometer afstand van Limoges en is officieel goedgekeurd door de Franse Golf Federatie F.F.G.. Zij hebben ook een overheidserkenning ‘Jongeren en Sport’ dus jongeren zijn hier zeker welkom.
 De baan heeft 9 holes, is compact, zeer technisch én is gelegen in een schitterende omgeving.

  • 9 holes – PAR 32 – 1860 meter

Détails : Driving range met 6 plaatsen waarvan 3 overdekt, trainingsbunkers, een putting green, verhuur van materieel.
Green-fee 20€.
Contactgegevens en overige informatie

Golf de la Jonchère, Gouzon

De golfbaan van La Jonchère is in 1988 als het ware gebeeldhouwd in het landschap van een voormalige landerij. In 2003 is de baan gemoderniseerd. Het parcours zit sindsdien vol verleidingen en schoonheden, en is nergens saai of monotoon. Enkele mooie waterobstakels geven het terrein nog meer charme.

De golfbaan is zeer makkelijk te bereiken door zijn ligging in het hart van de Creuse, tussen de steden Montluçon en Guéret, in de buurt van de provinciale weg.

  • 18 holes – PAR 72 – 5960 meter – Slope trading 125 – SSS 71
  • 9 holes compact – PAR 27 – 600 meter (pitch and putt)

Details: Verhuur van 2 gîtes (klassering: 4 korenaren) met privézwembad, en een houten chalet (weekenden en vakanties).
Hotel, zaal voor recepties en seminars, relaxruimte (salon, biljart, tafelvoetbal). Gezellig clubhuis.
Contactgegevens en overige informatie